Hur blir det sen?

Det är väl som lite dämpat här kan jag se och lusten att uppdatera har varit rätt obefintlig. Men tiden går ju ändå även om den nu är eländig. Jag tycker att man ska sätta Trump, Kim Jong-un, Putin m fl i ett litet rum och där kan de roa sig med några spelbrickor och gnabbas på lek i stället för att som det nu är tillåtas terrorisera.

Alla tillgängliga resurser och ansträngningar borde gå till att rädda vår planet – det verkligt viktiga – men det enda man vill är att ödelägga och förgifta. Människan, den krigiska nakna apan, är just ingen evolutionens strålande stjärna och höjdpunkt. Godheten segrar över allt… ha! Tillåt mig tvivla.

P1250629

Ändå införskaffades påskliljor en masse, fem kronor krukan när påsken är över, precis som vanligt. Nu ska de bara ner i jorden också. Fast… de står ju så bra i skottkärran, piper latmasken som just denna vår är latare än någonsin förr.

P1250641

Tryggve har diagnosticerats och behöver byta något vad det nu var men jag får köra ändå så igår kunde vi se hur Lafssjön blivit isfri. Då kanske det samma gäller Trojas sjö. Längtan efter ett vårdopp är stor. Så här sen brukar jag inte vara men så är det inte som vanligt heller.

P1250643-1

Helst ska det vara på ett ställe där änderna pottränats.

P1250651-1

Än glädjer blåsipporna…

P1250636-1

… tibasten blommar för fullt om än suddig i blåsten…

P1250594

… tranorna är ute och suddar de också.

P1250563

Hågafälten är harvade och dammar i den byiga vinden.

P1250566

Ka ligger på ägg men Krå kommer troget.

En ny ras fick vi också: https://sv.wikipedia.org/wiki/Basset_fauve_de_bretagne. Slarvade bort mina bilder (varför inte liksom).

Fast vi passerade bara Hagen för Kalles tass bråkar. Trots allt påskpyssel med den vill det sig inte, Kalle gnager vid varje obevakat tillfälle och det sitter nog kvar något. På måndag får vi komma till Herriot före öppningstid. Nu efter utmärkelsen ”Årets veterinärklinik 2017” får de veta att de lever minsann.

Ja, livet går alltså vidare (tills allt sprängs i bitar).

Annonser

16 comments on “Hur blir det sen?

 1. Men nu tror jag tjejen är på väg ner i skoskaften. Tur att naturens under ändå piggar upp, när mänskligheten misslyckas med att göra det.
  Så spännande att Krå och Ka ska bli föräldrar, hoppas det går bra, då får man se sen om dom presenterar sina barn för dig.
  Visst är vissa dar trögare än andra att få till sina blogginlägg, det syns ju även hos mig idag.
  Hoppas att dina mungipor strax pekar uppåt igen.
  Kram på dig! (trots att jag fattat att du inte är den som kramas hur som helst)

  • Närå. UPP UPP UPP är det som gäller!
   Krå och Ka är härliga och till stor tröst. 😀 Hoppas sååå på telningar!

 2. Visst kan man bli ganska nere när man ser vad som händer runt om i världen och ingenting kan man göra, bara förfasa sig.
  Tack för bilden på tibast, för nu vet jag vad det är för buske en av grannarna har planterat. Och så hoppas jag att Kalles tass snart blir bättre.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 3. Du det där låter illa, håglöshet, apati, vårdepp, o låter dessutom alltför välbekant. Men vårbad, vad menar du? Vem ska doppa sig, inte du får jag väl tro??? Ibland tänker jag att jag gör som norrbaggarna i serien Där ingen kan tro att någon skulle bo eller nåt liknande. Jag blir lika lycklig varje gång jag ser dem streta i sitt lilla universum utan att behöva veta om vad som pågår i stora världen. För deras avtryck på vår planet är ändå helt underbart obefintlig. Men sen inser jag mina begränsningar, det gäller att vara stark som en oxe och smidig som en bergsget, påhittig som Einstein och flitig som en myra. Och när jag summerar vad jag kan ta åt mig så blir det liksom nada…Men i mitt nästa liv så!

 4. Påskliljor i skottkärra kan vara riktigt fint!
  Men det var ju besvärligt med Kalles tass, hoppas han hittar något att plocka ut så det läker någongång!

 5. Usch då! Hoppas doktorn kan fixa tassen – sådär kan ni ju inte ha det… Håller tummarna.

  Bra förslag att låsa in ”Trumpeten” och övriga gubbar. In med Marine Le Pen oxå! Imorgon har vi första valomgången här och Le Pen är tippad som en av segrarna. Vi får väl hoppas att hon försvinner sen i det definitiva valet. Obegripligt hur folk tänker, om dom tänker överhuvudtaget? Man kan bli deprimerad för mindre…

  • Ja, hon platsar verkligen där, hon också. Fönsterlöst rum ska det vara för ”utsikt” är ändå ett okänt begrepp för dem.

   Herriot fixar tassen. Såklart!

 6. Ja du… det känns som om jag har anledning att oroa mej lite, precis som jag gjort. Även om jag inte vill lägga nåt tvång på att du MÅSTE blogga, så är det ju som så att när du inte gör det, så blir jag lite skärrad och tror på dödsfall, allra minst. Nu är det ”bara” en tass, men av erfarenhet vet jag att det inte alls är så ”bara”. Men den kommer såklart att läka fint efter lite assistans av dr Herriot Himself. Så blir det.

  Allt annat är som det är. Man kan lägga sej ner och invänta den stora katastrofen eller så kan man låta bli det och ägna sej åt små världsliga ting i sin egen del av denna eländiga värld. Göra det lilla som varje människa kan, skänka ett leende till en medmänniska och lägga plasten i återvinningen… jag förringar inte dina känslor och jag vill inte förminska problemen heller. Men försöker lyfta dej lite, lite och önskar dej härmed en god helg!

  • Du behöver inte oroa dig alls, känner mig bara väldigt avslagen. Lat kallas det också! 🙂 Vad gäller ”allt som är” borde det inte få vara så, det är det jag inte fattar. Vaffö, vaffö dååå?
   Sen blir både giraff och bilar ohalta och då kommer det bli bra igen, på hemmaplan i alla fall.
   Jo, du lyfter, det gör du, tillsammans med den guldiga. Undrar ofta över hur hundlösa ens står ut! 😀
   Javisst, det är ju lördag, blir som vanligt tidsvill när det varit högtider – go’ helg tebax!

 7. Tyvärr kan man inte skydda sig mot eländet. Orkar snart inte titta på nyheter längre. Inte mycket nytt de kommer med.
  Hoppas Kalle får hjälp av vetten. Han saknar nog röjandet i HH. Roligt med dina följeslagare Krå o Ka. Verkar väldigt sociala.
  Vårt väder har varit under all kritik. Sol för första gången på länge. Men 4+ och blåst= vinterkläder för mig. Får se om det blir några penseer idag. Tror vi har kallaste april någonsin 😦

  • Vore det inte så bottenlöst dumt, så… nåt väldigt stort genetiskt fel måste de ha. Eller genitaliskt kanske…
   Det största problemet här är torkan. Blåsten hjälper ju inte till heller. Det är nog Trumps fel också. :p
   Kråkorna är härliga, de hittar oss nästan varje gång oavsett varifrån vi kommer. Kul att få uppleva dem så. Andra personer kommer de inte i närheten av, de är MINA! 😀

 8. Ja dessa gubbar… jag har väl aldrig känt mej rädd, men nu när den där Trumpen börjar hota Nord Korea, som säjer att dom kommer svara!… då känner jag oro blandat med skräck… hur kan världen tillåta detta?? se & höra på &? uch….

  Javisst ligger dom på ägg nu va? Kajor som alltid kommer i flock ser man nu bara 2 & 2 *hjärta* jag matar mina bevingade fortfarande, men bara lite, för nu hittar dom nog det mesta själv 😉 Är det ett specefikt par Krå & Ka? jag har ju massor av alla ”raser” men har 1 kaja med klumpfot, hon tar för sej mer än andra, kanske måste hon vara extra modig för att få mat pga nått med klon? blir alldeles varm i hjärtat när hon kommer *hjärta* hon är den enda jag har koll på & känner igen 😉 Min bror som bor i stan, har däremot ett skatpar! som han matar var dag & som sedan kommer dit med sina barn *hjärta*

  Jag tycker att Påskliljor i skottkärra gör sej vackrare än i jord 🙂 & latmasken får komma till tals lite!! 🙂 🙂

  Nu bor jag hos miniatyr bullen Mille tills i morrn, en mycket speciell vovve!! som vill ha all uppmärksamhet!! ha ha 🙂 🙂

  Varm stor kram & fin söndag!! ❤

  • Ja, Krå och Ka är ett specifikt par men det är klart att några andra också har ögonen öppna men det är dessa som följer med hela promenaden. 💞 Förstår att du ömmar extra för Kaja Klumpfot och så roligt med skatparet!
   Jaså, är Mille en minibulle! Han verkar väldigt trevlig.
   Jo, men just min skottkärra är inte så vacker och sen kommer de ju tillbaka år efter år om inte hönsen krafsar upp lökarna, vilket händer alltför ofta!
   Trevlig helg tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s