Milton

P1250661

Ja, men se där var han ju, basseten. Basset fauve de bretagne. Fauve betyder hjortröd och är detsamma som fawn, som t ex briarden Toscas färg heter. Nyanserna är allt ifrån vetefärgad till röd.

P1250664

Bara ett år gammal och väldigt charmerande.

P1250666

Fortfarande lite valpigt stora tassar och helt oförstående inför det faktum att han har liiiite kortare ben än en viss giraff så det enda som blev längre och längre var tungan.

P1250684

Ytterligare en hjortröd hund, Skrållan. Labbe/stövare tror jag blandningen var.

P1250695

Till slut lille Hugo som låtsades att han var en vinthund han också. Hugo är en femvägskorsning men mopsen syns ganska tydligt ändå.

Annars är det skönt att påsken är över eftersom jag just inte gjort något av den detta år. Inga söta äggmöss ens, för att inte tala om den viktiga påskstädningen. Ha, nu behöver jag inte längre för nu är det vardag och inte fest. Allt har en mening. 😇

I trädgården kommer gräset nu och döljer mycket. Men torkan är hemsk. Ett samhälle i närheten har en tankbil stående med vatten till invånarna och jag kan bara hoppas att min brunn inte sinar. Säkrast att inte våttorka för mycket! 😜

 

 

 

 

 

Annonser

12 kommentarer på “Milton

 1. Påsken går så fort förbi och jag trodde att jag plockat undan det lilla jag plockat fram, men i dag hittade jag tre små kycklingar bakom pellisarna i köksfönstret.
  Tack för fina hundbilder. (som vanligt )
  Kram, Ingrid

  • Haha, det är som med julsakerna, då!
   Jag har lite svårt att hålla mig ifrån Hågahagen och -dalen får ju lov att erkänna!

 2. Ja du… briarden Tosca är just nu mer mjölfärgat blekfisig i färgen än hjortRÖD. Men, som jag har tjatat om, den kommer kanske tillbaka, färgen. Och annars får hon så gärna se ut som hon gör, bara hon är pigg och glad och nu är hon det igen. Har oroat ihjäl mej, nästan, några dagar, då jag har tyckt att hon varit så låg och aptitlös. Aptiten är fortfarande inte på topp men humöret har kommit tillbaka.

  Och jag, mitt korkade ars*e, har inte kopplat ihop det med vaccinationen hon fick här i veckan, men idag när jag kom på det blev jag så lättad. Nu skyller jag allt på den, så fanns det ju en förklaring iallafall. Puh och puh igen. Ikväll var hon precis sitt vanliga, galna jag, bet mej i armarna och morrade… sprang som en tok och var glad. Puh en gång till. Nu kan jag nog pusta ut på riktigt.

  Och du, akta dej för att våttorka för mycket, gör det! Gör nåt roligare!!!!

  • Fast även om du helst ser Tosca så röd som möjligt så tycker jag att den är fin, nyansen hon har (och ”får” ha om jag läst på rätt).
   Ja, vacc kan det ju bero på också. Ankan blir dock ”värst” efter ”valpningen” alltså inte under ”dräktigheten” Men nu har hon visst hurskat upp sig ordentligt, så härligt!

   • Jodå, hon ”får” vara en blekfis och så sent som igår mötte jag en whippetägare som tyckte att hon var sååååå vacker i preciiiiiiiiiiiiiiis den färgen. Och det är hon ju. Skönhet kommer inifrån! *S*

    Vi får väl se hur det blir med humör och aptit och allt. Idag är hon ”sängliggande” igen *S*

 3. Vilka charmtroll, Milton & vinthunds-Hugo – ja, även Skrållan förstås 🙂

  Helt rätt… spara vatten och strunta i våttorkningen!

 4. Jasså är det dags att ta bort påskpyntet? Jag som lyckades få fram några tuppar och hönor. Men påskriset fick jag allt slänga idag med tillhörande tulpaner.
  Rasvariationer har jag också i stora mått på min nystartade valpkurs.
  Våttorka, ett nödvändigt ont, som jag helst ville slippa också.
  Trist att det är vattenbrist på så många ställen, man är ju så van vid att det bara ska finnas. Hoppas du har så det räcker i din brunn.

  • Jo, dina kurser måste vara guld!
   Nä, nu är det inte påsk mer, minsann. Tur att jag inte ansträngde mig så mycket! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s