Idag skulle hon ha fyllt 15 år

1215006407_resized.jpg

… den käraste peppar/saltschnauzern Embla. Fast hon blev bara ynka 10… På bilden i fullt röj med lika kära Rödpälsen Troja. Embla kunde en massa servicehund-grejsemojs utan att för den del vara vara servicehund det minsta. Det kunde inte Troja men rödpälsen kunde stjäla hjärtat på hundra sätt hon också.

Embla var en fantastiskt snabbtänkt hund som hade mycket lätt att lära och även fast hon varit borta sedan 2013 går det inte en dag utan att hon är djupt saknad. ❤ Dumt med såna här dagar för tårarna kommer ju med extra fart då.

Nå, nu är både Stjärnögat Troja och vattendjuret Embla ”botta, alldeles botta!”, som lurken Kalle brukar säga utan att ha träffat dem ett enda dugg.

Nu har hoffen Ankan turklurken Kalle. Ankan utmärker sig inte på samma sätt utom att hon avgudar ALLA! Fast först ska hon ju alltid tala om att just Hon är bäst, hon är finast, vackrast och alla andra djur är faktiskt heeeeelt onödiga. Snäll är hon också, äter inte upp hönsen, t ex. Hönsen kan picka på hennes märgben och kycklingar får krypa in i pälsen och värma sig.

Kalle är en slags mischmasch. Älskvärd som få, lättlärd när han vill och älskad av precis alla. Mest av mig!

Han betyder så otroligt mycket för mig och även för guldankan. Idag var vi hos Herriot och Kalles tass ska laserbehandlas i en period nu. Dessutom togs baktprov så att precis rätt antibiotika kan göra jobbet.

På hemvägen gick vi längs en mjuk skogsväg, det bästa för en girafftass.

Så är det med hundarna, de är alla så olika men alltid sååå kära.

Hongkong, Simba, Hanna, Vittra, Troja, Embla, Ankan o Kalle. Fast Embla fyller ju imorgon också. En del fotavtryck, alltså!!!

Annonser

16 comments on “Idag skulle hon ha fyllt 15 år

 1. Så många år vi har hängt med er här via cybervärlden, grattis Embla på din 15 årsdag jag är övertygad om att du har det bra i hundhimlen och vakar över din flock här på jorden ❤️

  • Embla var otroligt speciell – en sån hund per livstid, tror jag…
   Kullen föddes runt midnatt. Embla strax före, registrerades strax efter.

 2. Jag gråter jag också… dom där två mycket speciella systrarna (-halv) har säkert funnit varandra, hoppas jag. Och vi får glädjas åt Ankan, Turklurken, Tinka och lilla Flisa istället 🙂

  • Jo. Fast Isa hade mer hyfs än Embla hon. Det strålar hon nog ner till somliga Tinkor och Flisor som ändå är väluppfostrade redan ändå.

 3. Hej. Jag har några gamla vänner i hundhimmelen. Saknar de alla men vet att de har det bra där uppe. Är så tacksam att jag har min Alva och hoppas hon får vara med oss länge. Jag har försökt leva utan hund men det har inte gått. Jag är beroende av hund och hundpromenader 🙂

 4. Visst blir dom ihågkomna! Fortfarande säger P att ”Åh, mamma, Tinka var fin, jag saknar henne” trots att hon bara tre när hon dog och har glömt mycket annat på dessa två åren.
  Det var ju elände med tassen, hoppas nu detta hjälper då! Är det stort och djupt, eller bara besvärligt?

  • De blir ju det. Rart med P!
   Antibiotikan tog ju inte så jag hoppas på odlingen. Laser fungerar på en del men långt ifrån på alla. Aldrig testat på nån av mina hundar så Kalle får ”premiära!” Där det är infektion är det om inte direkt djupt så i alla fall grötigt, liksom!

 5. Hur kan det vara såå länge sen Embla lämnade jorden för arr vandra på molnen istället?? Det där med tid är så väldigt abstrakt… har inget med känslor att göra!!
  Jag hoppas att Kalles tass äntligen läker nu!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s