Bilderna är botta, matte!

Ja, precis som vanligt, numera. Men så här ser det ju ut mest varje dag, fast på olika ställen.

Idag har dock stora ting skett: jag har bestämt att jag varje dag ska ägna ett par timmar åt hemma, inte bara smita. Idag har hönsen fått helrent, det var en bra sak som behövdes, även om det inte var så länge sen att det dammade. På så sätt ska jag reparera mig, göra något viktigt hemmagöra på förmiddagarna – sen är jag ledig. Nån dag ska jag röja gräs också!😜

Torkan och värmen är så eländig, bara… blir nedslagen av att se den. Eldningsförbud och vattningsförbud, fy och usch! De få skurar som kommit har betytt nada och jag måste spara varje droppe härhemma.

Röjt gräs har jag alltså inte än, kanske i morgon fm fast först står dammsugning inne på agendan och man ska ju inte förta sig!

Lite varje dag, det är nog lösningen i alla fall! 😇

Sen bad Kalle på sina bara knän om att få åka till Håga. Där träffade vi Krå och Ka men inga ungar. De två senaste gångerna har jag bara sett den ena nu ingen. Det är bara att hoppas att åtminstone någon lever och tar för sig av livet. 😘 Hagen var hundtom tyvärr, till Kalles stora besvikelse.

Annonser

16 comments on “Bilderna är botta, matte!

 1. Fina bilder, de du har kvar iallafall!

  Själv borde jag dammtorka, men det är ju så otroligt tråkigt att jag bara inte kan förmå mej att börja. Bläääh. Så jag tar en cykeltur med Alfred istället! Imorgon.

 2. Det var väl en bra plan. Att ägna några timmar på fm åt måsten och sen har du em till att göra precis vad du vill. Kra och Krå, vilka roliga namn. Fina foton har du lagt ut också

  • Några timmar skulle jag inte kalla det, minuter snarare! 😀 Fast allt går så fruktansvart långsamt att totaltiden kanske blir så ändå….

   Nä, kråkorna heter Krå och Ka (= kråka). Enkelt och bra för en minneslös som jag !

 3. Usch då. Är det så torrt fortfarande? Här har det regnar ikapp så det räcker!
  Hoppas ungen dyker upp igen, det har varit spännande att följa Krå-Ka 😊

  • De blir väl allt självständigare, så kanske var ordet. Fast de vill väl också hinna med en kull till ( om ungarna förolyckats).

 4. Så där gör jag också. Nytta på f.m., men blir det inget då så blir det inget efter heller.
  Så tråkigt om Krå och Kra blivit av med sina barn. Men man får väl hoppas att dom utforskar världen just nu.
  Fina bilder, även om en del är botta.

  • Det fungerar i alla fall för mig att göra så. Det var såååå JOBBIGT att dammsuga i förmiddags att det sen inte var tal om att göra något mer….

   Jag får tänka så, att de utforskar världen och kanske vidgar de verkligen sina vyer, eller så fanns de helt i närheten.

   Bilderna finns någonstans men är ju ”ganskalikajämt!”

 5. Tycker det låter lite vemodigt här, o vem blir inte lessen om inga kompisar dyker upp på favoritstället? Idag består m itt program av blåbärsplockning, bara så det räcker till frukostgröten några dagar, och sen, om jag orkar o vill, ska jag börja tukta lupinerna. Tukta o tukta, riva upp dem som vissnat o gått i frö helt enkelt. För ängsblommorna ska få leva vidare, så det så

  • Jo… lite ledsen är jag allt men kanske jag blir överraskad! 🙂 Här finns det inga blåbär i år att tala om. Hoppas på havtorn.
   Den vackra lupinen är ett gissel, skönheten till trots. Men det går ju att begränsa den så att även ängsblommorna får frodas. (jobb, jobb, jobb, äre inte semestertider? 😀

 6. Alla våra måsten ligger över om vi inte tar tag i dem så ett om dagen är ju inte helt fel … med tanken på att få lite ro i själen!! 😀
  Så tråkigt att det inte fanns en enda kompis till Kalle att röja med i hagen… det är ju inte så roligt att röja ensam!
  Ha det allra bäst!!

  • I år var det väldigt svårt med att komma igång för mig. Det är nog bara jag som glädjer mig så över allt myller bland tusentals blommor och ogräsblom och …. nässlor! 😀
   Din vackra, vackra tvåfärgade akleja kom minsann så fint men hade som allt annat en kort blomning men uppenbarligen trivs den här!

   Ha det allra bäst själv och hoppas att dina 500 tagetes frodas! 😉 Jag lovar att vinka och även hälsa på när guldet mognar!

 7. Nu är vi tillbaka i wifi-verkligheten. Sommarsemester i Malmö. Här finns ett jättestort fält vid Ribersborgsstranden – endast upplåtet för hundar. Inget koppeltvång och vilken oas! Tinka är gammal och rutinerad – hon har varit här ofta förut. Men lilla Flisa, hon blir helt ”i gasen”, rusar runt som en tok, slänger sig i de salta vågorna och brottas med alla hundar hon kan hitta. Nästan lika idylliskt som Kalles Håga!

  • Så roligt! Inte nåt ”nästan som Håga” utan ett verkligt paradis, härligt för Flisa.
   Välkomna tillbaka till svenneverkligheten några veckor!😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s