Det höstar på sig

P1280758

Och även om man inte tror det så värst, går vi ju faktiskt härhemma också. Varje dag. Och för varje dag passerar vi ytterligare en ank-gräns. För när vi en gång gått ensamma, där Ankan alltid var med tidigare, så går det lättare nästa gång.

P1280771

Till och med Ankans reflexväst har kommit till användning men lite stor är den ju… så Kalle ska få en egen, en ny egen, för den förra har han hängt av sig i skogen någonstans…

Vad som inte syns på bilden är att det är en tunn isskorpa på vattnet. Krasar härligt, tycker Kalle men får inte upp en tillräckligt stor bit för att bära runt på. Nåja, det dröjer väl inte.

P1280781

I hagen har vi träffat en fin, röd wachtelhund (förutom Trei och whippeten Eskil) och så…

P1280782

… Elsie igen. Den där lurchern, alltså. Tydligare bild denna gång – så söt så! Matte kunde också berätta att Elsie varit så väldigt rädd men som alltid levererar Hågahagen och hon blir snabbt modigare och vågade springa flera steg från sin nya matte. Kalle bidrar förstås till det! 💕

Jag ser på bilden att Elsie har något där på flanken, kanske ett revben petar ut lite. Kan vara efter en spark… för sparkad har hon nog blivit många gånger, stackars liten.

Idag ska mjöl inhandlas, för min ”diet” av paj och äppelkaka består ännu…  och Trojas sjö ska nog få sig ett besök och så blir det kanhända lite Granngården också åt Kalle…  och städa lite vi väl göra också fast verkligen inte idag! 😇

Annonser

10 kommentarer på “Det höstar på sig

 1. Ja, nog sjutton höstar det på sig. Plötsligt behövs vantar på händerna för att man inte ska frysa, man kan ju inte ha händerna i fickorna hela tiden.
  Nog var den lite stor Ankan-västen, är nog lika bra att Kalle får en egen. Konstigt det där med hundar och platser.
  På vissa svampställen har jag fortfarande Jolly med mig, andra inte alls.
  Ofattbart hur någon kan skada ett värnlöst djur, stackars lilla Elsie.
  Här ska det också städas (men absolut inte idag).

  • Ja, kallt är det om fingrarna. Undrar just var de är, alla vantarna? 😉

   Kalke har fått en ny väst som passar lite bättre, så nu syns han tills han tappar den igen….

   Ja, jag begriper inte heller. Liten Elsie.

 2. Städa är verkligen inte kul. Fråga mej, som inte gör annat just nu, känns det som. Imorgon bär det iväg igen… för mera röjande. Jag tycker inte att det är roligt alls. Inte på något sätt.

  Charmigt ansikte har hon, Elsie, och Kalle är ju en sann tillgång i denna hage!

 3. EN hund är ju faktiskt mindre än två, klart att det både märks och känns.
  Kalle i Hagen – kanske största tillgången där. Han tycks verkligen vara bästa vän med alla! Den där lilla Elsie, så söt verkligen. Tror nog att Kalle snart lyckas få även henne att våga vara lite mer framåt. Den där skadan. Stackars liten, men förhoppningsvis har hon hunnit glömma. Som väl Kalle också gjort. Jag både tror och hoppas innerligt att det är så.
  Städning – det enda positiva är ju att den gå att skjuta upp. Men åh så härligt efteråt när man väl kommit till skott – vill jag minnas. 😀 😀

  • Kalle är en stor och populär tillgång i hagen och för för såna som Elsie en gud. Elsie har inte glömt än, är mycket rädd för män…men hon tuffar på sig. Kalle har inte heller glömt, han är mycket rädd för påkliknande föremål men annars går ju allt underbart bra.

   Jag minns också den där nystädade känslan…. men hur var det nu man gjorde? 😉

 4. Vilken tur alla Elsie:ar och Kalle:ar har fått i sina andra liv. Det är förfärligt att tänka sig vad dom har fått va’ med om tidigare – och det är ett under att dom blir sådär vänliga och tillitsfulla. Tur att det finns änglar som ger dem ett nytt liv!

  Ha det gott i hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s