Så kom och försvann vintern

P1290006

Här var den – i förrgår. Som alltid kommer rådjuren och förser sig med äpplen och havrekross, som inte är till för dem. Julegris med rött äpple i munnen behövs inte här när de råa så gärna är stand in. Flyttar gör de sig inte heller, nästan så att jag måste buffa undan dem.

P1290015

Så kom regnet och någon vitt fanns inte så långt ögat nådde. Skönt tycker jag som fasar för all snöskottning framöver.

I Jälla var det nog året sen sist, närapå i alla fall. På den stora grusplanen vid skogens början (som jag inte hittar bilden på) körde grävskopor och traktorer gatlopp. Här lär sig skogarna (eleverna som pluggar den inriktningen) att köra skotare, lasta timmer och allt sånt men det brukar också fungera som träningsplan för mig och hundarna. Här har Embla lärt sig ”hårda spår” och leta efter små nedgrävda flisor av ishockeypuckar, inspirerad som jag var av de fantastiska hundarna på försvarets hundtjänstenhet i Märsta, där jag praktiserade under lärarutbildningen. Nosework i sin ädlaste form. Embla hade förmånen att lära sig en väldig massa kul under sin tid på jorden medan Ankan mest sa ”öhhh???”. Älskad var hon likväl. Vad som väntar Kalle är inte riktigt klart än, men spåra och så är ju himskans tråkigt, tycker han och varför är vi inte i Hågahagen nu, NU? NUUUUU?

P1290017

Naturens krafter är alltid fascinerande, tänk att pressa ihop olika stenarter såhär…

P1290018

Så här roligt tyckte Kalle att det var i blötan. För visst regnade det, trots att Sveriges MultiHycklande Institut försäkrat uppklarnande väder. Jojo.

P1290024

I en av slogbodarna (ha, tänk att man kan lära gamla hundar sitta, tack Kicki på Travarens Kennel) och jag hade nog tänkt mig att Kalle skulle lera ner en bänk och posera lite. Nähäpp. Roligare blev det inte den här dagen, klafs, klafs.

Idag lyser faktiskt solen lite, får se vad man kan hitta på för att slippa städa.

Annonser

12 kommentarer på “Så kom och försvann vintern

 1. Närgången eller inte, fin är hen i alla fall rådjuret.
  Så Kalle tillhör dom som inte vill spåra, men det är väl vinthunden i honom som hellre vill använda ögonen.
  Här kom solen så sent att jag hann börja städa. Men behovet var så himla stort att jag inte kunde blunda för det längre.
  Om en månad är det jul, håhåjaja!

  • Ja, håhåjaja! Långsynt nog, är han, den räkeln och med 175000 miljoner (minst) jägare får det bli koppel på.

   Jag har minsann dragit ut på städningen, jag! Minst nån dag!

 2. Alltså, jag haaar kommenterat. Men den fåniga datorn har tydligen bestämt sig för att det har jag inte… Tur då att det inte va’ nåt’ viktigt – bara lite om snygga Kalleben och så… Ha det!

  • De många olika bloggprogrammen lever lite i sin egen värld, eller snarare de som inte kan låta bli att fippla, förändra och ”förbättra”. De lyssnar inte på den som bestämmer (på mig, alltså!)

 3. Hej hopp söta rådjur, lika långa benskalkar som Kalle har….
  Äter Kalle äpplen förresten? Min flicka är inte vegetarian om jag så säger, gillar varken äpplen eller sallad. Men hon vet inte vad som finns undangömt i hennes kokta hundmat, hihi.

 4. Åhhh… jag tyckte allt att Kalle fått nya öron… men det var ju helt fel det!! Och du Hillevi… försök inte att buffa undan en råbock, det är inte så klokt har jag hört! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s