Förfärlig vinter

P1290321

Bara helt kort… vintern är FÖRFÄRLIG! Det spelar ingen större roll om den är mild eller djupt is-kräkande, för vidrig är vad den är. Punkt och absolut slut!

I morse vaknade jag och hade inget vatten. Nada. Som på den tiden innan de grävde ner ledningarna, men inte sen dess. Fyrdubbla trippelsuckar  minst innan jag gick igenom alla säkringar (som strålade av hälsa) – ovan vid sånt numera när det annars alltid fungerar…

Det har inte ens varit några särskilt kalla dagar, som mest -14 eller så.

Inga grannar hade slut på vatten, bara jag. Pumpen. Den  ”svordom” pumpen måste det alltså vara.

Hjälpen kom vid lunchdags och sen var det bara att tina, tina. Hej och hå, vad isproppar det hade bildats, nästan som förr när jag borta hela långa dagarna. Men det hade jag ju inte varit nu. Även om regnet kom till slut, så räckte det visst inte för min brunn.

Nå, han som kom,  Micke, tinade lugnt och metodiskt upp allting och nu har jag vatten igen, tänka sig!

Det enda felet med Micke var att han var hundrädd efter att ha blivit biten som barn. Så ingen Kalle fick svansa runt där och charma. Kalle tog det väldigt bra och sa inte ens pip inne från stugan – har jag inte en fantastisk Kalle, så säg? Ankan hade brölat så att döva blivit hörande.

Ja, nu är det bara att se till att det inte fryser igen mer och jag har fått instruktioner om vilken sorts markisolering jag ska skaffa där vattnet rinner ut från pumphuset.

Det är bara att hoppas att allt fortsätter att rinna på, för attans  så energikrävande detta var. Kalle har inte fått mer än rastningspromenixer och är väl inte Schnauzerstugans nöjdaste hund just nu.

Men jag har ont i hela kroppastollen efter all oro –  så väl mött i morgon, min Kalle! Då får du tillbaka lite av din värdighet.

Annonser

4 kommentarer på “Förfärlig vinter

  1. Åh jäklar! Men tur att det fixade sig med vattnet.
    Jag minns hur det var när vattnet frös i stallet, inte kul alls. Speciellt inte om nåt rör frös sönder samtidigt.

  2. Usch då vilket strul.
    Jag brukar låta vattnet droppa i köket om det är riktigt kallt, det hjälper, har hänt att det frusit i källaren annars

  3. men kära nån vilka olägenheter du fått stå ut med…så ska det ju inte vara, livet ska ju liksom bara rulla på. Jag har också drabbats av liknande bekymmer, länge sen dock. Vi är rätt sårbara om man säger så..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s