Längtan

P1290737-1

Jag har lite otalt med den här årstiden. Allt blir så besvärligt, även om det inte är så förfärligt halt nu. Men kallt. Jag uppskattar inte alls när termometern kryper under minus 15 grader och det gjorde den i natt. Då hjälper det inte alls att det är ännu mycket kallare på andra ställen. Inte ett dugg. Det är mina tår som blir frysta prinskorvar och mitt vatten som ligger risigt till.

Rådjuren tycker inte heller om detta och flyttar sig inte ens när jag brakar ut genom ytterdörren. Oftast rör det sig om brak, nämligen, när jag trillar utför trappen som jag inte skött skottningen tillräckligt bra på och svanskotan ligger illa till. Ändå trippar Kalle så försiktigt – inte som Ankan, som inte kunde komma ut fort nog.

P1290833

Då, när vi kommer iväg, är den eminenta hagen extra bra. Där är det inte alls lika mycket snö och den som finns är vältrampad. Såg att svamphunden Wilma har börjat med liknande hundträffar på lördagar, mycket uppskattat av alla deltagare. Där skulle Kalle  också ha velat vara med, förstås. Här är Scilla (husky/golden) som är portvakt åt huvudlösa Gösta springer spaniel. Ella,  Scillas bästa kompis, var också med. Hon är en golden och så pytteliten att hon är osynlig. Det här var igår då…

P1290835

Liksom även den blå kråkbilden. För visst kom de, Krå och Ka  – båda två. Apropå kråkor, så har jag glatt mig åt ”Kråkguldet”  och även ”Kullamannen” på SR play – för så där miljonte gången. Liksom ”Saltkråkan”. För det är ju så att Stugan och hemma finns överallt: i Bergslagen, vid Kullen (Kullaberg) och i skärgården. Överallt! Ja, i Sverige då. Utomlands vågar jag mig inte längre och obehagligt ska det ändå inte vara att resa, nä, då ska man tycka om det.

P1290837

Här och nu har temperaturen stigit till minus 8 grader och jag funderar som bäst på att åka i väg med Kian en sväng, så att den inte fryser ihop. Det har Tryggve gjort, min försäkring andra vintrar.

 

Åååå, som jag längtar efter det som varit. Men jag hoppas också på det som ska komma.

 

Annonser

6 kommentarer på “Längtan

  1. SOMMARbilder! Såååå efterlängtad den är, den årstiden. Jag är tämligen trött på snö, kan jag erkänna utan omsvep. Igårkväll kom det någon centimeter till, men det stannade vid det. -15 i morse på jobbet. Men det artade sej fram emot dagen, ungefär som hos dej. Minus åtta eller så.

    Men sommar… åh, vad jag längtar dit! Längtar speciellt mycket efter att få cykla med Alfred! Och bara skrota runt i alla barmarkssköna skogar tillsammans med Tosca.. DET längtar jag efter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s