Enköping

P1290886

Dit åkte vi idag. Min barndoms skolstad (högstadium/gymnasium) och det blir oftast ett bra återseende. (På högstadiet hade man en massa håltimmar jämt att fördriva). Fontänen på torget var förstås inte igång; istället fick ljusslingor pryda.

P1290887

Därborta ligger Selma Jansson. Här köpte jag en röd långtröja en gång. Klädinköp är traumatiska saker i tonåren och tröjan är numera saligt förpassad…

P1290889

Där till höger, nedanför kyrkan lärde jag mig spela tvärflöjt. Det var roligt  – ett tag. Sen bestämte Embla att hon också tyckte att det var roligt och sen fungerade inte tvärflöjten mer.

P1290890

Rådhuset ligger längs en sån trevlig, smal gränd som blev ofotad idag.

P1290894

I Enköping finns många djurskulpturer. Såna tycker jag om. Om detta är en duvhök eller en sparvhökshona törs jag dock inte säga.

Lite mer vår önskar jag till nästa tur hit. Den här blev nästan inte av, förresten. Plånboken var borta igen! Botta, botta. Till sluuuut återfanns den i en annan jacka, precis likadan som den jag trodde att jag haft på mig. Det har sina sidor att vara så enkelriktad och jämt skaffa flera av samma plagg…

Vad gäller Kalle, så tyckte han att det var så trevligt så men som vanligt frös kameran ihop och han fastnade visst inte alls.

Annonser

5 kommentarer på “Enköping

  1. Soligt och fint ser det ut att vara även om du vill ha ”mer vår”. Det vill jag också. MYCKET mer vår vill jag ha. Verkligen.

    Jag har inte riktigt orkat blogga, men allt är bra med oss ändå. Så bra det kan vara, då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s