Sista söndagen i mars…

IMG_9354

… sen är det april! Tänka sig! Några plusgrader och blå himmel med moln som dock berättar att det kommer att dra in något igen. Blåsten har avtagit och i lä värmde solen rejält.

IMG_9355

Vi söndagspromenderade oss ”runt kvarteret”. Ser lättgånget ut, jodå. Här. Men lite längre in blev det att stappla sig fram ändå, blåsten hade drivit ihop snöberg efter snöberg som måste bestigas. Stövlarna blev snabbt fyllda av snö men kallt var det inte och jag hade till och med vårjacka på.

IMG_9361

Djuren har det inte lätt, se bara på denna magra älg!

IMG_9366

Kalle begrep inte vad jag gnällde om utan studsade obehindrat fram och upp på varje sten –  OM det inte hade varit för den hemska tjuderanordningen han satt fast i då… Normalt hade han fått springa men nu höll grannen med bröder på att avverka och jag tänkte att de inte ville ha besök av en überglad lurk.  Surt sa Kalle räv.

Hemma igen efter ett par timmar så var det gott med brödet jag bakade i morse. Man får vara glad för det lilla i väntan på krokusen.

 

Annonser

10 kommentarer på “Sista söndagen i mars…

  • Nähä! Egentligen är det björnen Balou som ligger på rygg med Kalle över sig! 😀

   Kalle hade gärna sprungit men idag var det inte läge. Men imorgon är det VARDAG-mycket bättre förutsättningar!

 1. Oavsett hur det är med älgvargbjörnen, så var ju himlen av en alldeles ljuvlig färg! Och barmarken kommer så sakteliga till er, lyckliga ni! Jag kommer och hälsar på lite, snart. Är så trött på snö att jag inte vet hur jag ska överleva de närmaste månaderna. Blörk.

  • En tvättäkta älgvargbjörn, absolut.
   Idag har blått förbyttes mot grått. Tvärgata, men det rimmar i alla fall.

 2. Jösses!!! Stackas älg🤭 Jag som ändå tyckt att både älgar och rådjur sett ut att ha både hull och humör på topp trots vintern. Ser ju faktiskt en hel del av varje när vi kuskar runt i skogen om nätterna. Det vi sällan ser är grisar trots att det inte råder någon brist, antar att det är frånvaron av ögonreflexen som spökar där😬
  Rävar är något jag tycker är kul att spana på(trots att dom dödade man fina höns i höstas) dom är så leksna, även dom vuxna, och en kull rävungar är bara såååå söta när dom ör i farten😍

  • Det har nog varit ett förhållandevis bättre år, ja. Men än dröjer ny mat och bössor, fyrhjulingar och skotrar dräller det av.

 3. Nu! Vårjacka minsann – ett stort steg i rätt riktning. Hoppas blå himlen håller i sig nu, solen värmer snart bort snön och våren kommer på riktigt. Hoppas oxå att liten turk ska få springa idag – utan slips!

  • Ja, tänka sig! Luftig och så också med hål i varje ficka… .
   Idag räcker det med fluga istället för slips för gentlemannatjuven men vädret dystrare ner sig.

 4. Ja, äntligen lite vår i luften! Tranor, krokus och lite värme hade vi igår. Hönsen värper mycket. Ibland tror vi tuppen värper han med. Nu är det tråkigt igen. Tur för Kalle, att det snart är måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s