Tänkte göra en påskheader…

… men jag har ju några huvven på lager. Den ovan symboliserar sååå våren för mig och påsken, tja, den kan komma och gå i år – för mig. Jag önskar så klart alla en God och en Glad Påsk men själv bekymrar jag mig inte så mycket om de dagarna i år. Jag bara väntar på blåsipporna, jag…

IMG_9373

En vacker tall, som den här är mycket värd den också – utan fjädrar. Här utanför köpihjäldighandeln, där jag införskaffade det nödvändigaste och Kalle fick sig en promelutt.

I år blir det inga såna där söta påskmöss som jag ibland gör av kokta ägg och godiset, tja, det har jag nog ätit upp själv långt innan eventuella påskkäringar dyker upp. Är man grinig, så är man…

Men Kalle var så nöjd och ägg gillar han bara när han får stjäla dem…

Nu får man inte tro att jag är alltför motvalls utan att bara just nu är Ankan i centrum i tankarna och då känns det lite för jobbigt.

Hennes tid var just nu! Då kom hon som en stormvind och sen stormade hon allt var hon kunde. Ihop med Embla och sen även med Kalle. Sen var det klart och just det är tungt.

I morse ropade pärlugglan och våren manar på göktytorna  (fast lätt får de det inte, som det huggs överallt).

Men snart -ändå! Ahhhh!

Annonser

15 kommentarer på “Tänkte göra en påskheader…

 1. Ja, som du själv säger, så blir det påsk hur vi än mår ock känner för det.
  Vi får kärt besök från Göteborg, dom kommer torsdag kväll. Men annars är jag totalt nollställd till allt vad helger heter nu för tiden.

 2. Dyster till sinnes har man rätt att va ibland, sådetså. Det kommer i vågor, sorgens vågor, och gör så länge… Ny liten pälskärlek lindrar kanske, men räcker inte till fullt ut – inte nog för att ta bort sorgen. Men det är väl det som är meningen och ett bra betyg till våra ljuvliga, saknade flickor (och gossar, naturligtvis) En bra påsk önskar vi er i schnauzersugan – även om den inte blir så glad.

  • Stugan ska det förstås va – inte schnauzersugan… Jag har en liten svart manick i knät, som ibland lägger sig i stavningen – även om hon verkar lida av svårartad dyslexi.

   • Tack! Den pinniga giraffen vill gärna ha påsk så lite gott att äta får han väl om än inte just choklad.

    Nog är det schnauzerstugan i Ankeborg forrfarande – Embla hänger ju fortfarande skägg på tork i helaomgivningen och minsann hittar vi inte gyllene pälstottar fortfarande! 😍

 3. Du har såå rätt i att det blir påsk hur man än mår! Vi lever… Märta och Hilda mår bra trots åldern… fjorton och tolv. Jag är som du kanske redan fattat datatrött och diverse krämpor stegar in i livet utan inbjudan. Men det mesta går väl över och resten får jag leva med. Nu ser jag fram emot våren och då kan du kanske komma på en liten visit! Det skulle vara roligt… när gräsmattan och paviljongen har töat fram!
  Glad Påsk till dig och Kalle!
  Kram Bibbi

  • Heeeej, Bibbi! Så skönt att höra av dig! Förstår att du är datatrött, vem är inte det i det gräsliga ”hela-tiden-informationssamhället” vi lever i…

   Märta börjar bli till åren och Hilda försöker och försöker att komma ifatt hon också. Där är jag förstås lite avundsjuk med tanke på Embla som inte blev så gammal. Fast inte missunnsam, det lovar jag.

   Ja, det vore roligt att hälsa på en sväng lite senare i vår – att få se det lilla gula huset och er förstås igen! Ha det så bra nu och möt nu våren med glädje!

 4. Jag är inte dyster, men bryr mig nada om Påsk, den tillbringas med djuren, på loppis några dagar eftersom ingen annan har tid o lust att jobba. Mig rör det inte ryggen, jag är ingen storhelgsmänniska. Men några plusgrader på termometern skulle vara en fin påskpresent, bara så att..

 5. Påsk och påsk… den gör man som man vill med, som alla andra dagar. Tråkigt med ledsamma minnen. Eller minnen som man blir ledsen av. Jag tänkte just idag att jag ju faktiskt kan både tänka på och prata om Ida utan att börja gråta varje gång. Det är gott.

  Nu ska vi njuta av några fina dagar här i dina trakter och det är härligt! Ha det nu bra, så bra det går, tillsammans med toppen-Kalle!

   • Nu såg jag… du har förstås vunnit boende IGEN! 🙌
    Bredsand är inte så dumt nu innan algerna kommer och förstör. Därute hade vi jämt friluftsdagar i skolan. Fint påskväder får ni också.

    • Ja, det är riktigt fint väder. Väldigt isigt på stigarna i skogen, så jag är glad att dubbskorna fick följa med. Men samtidigt är det ganska bra att det är fruset, så inte hela den lilla stugan blir lerig av fyra leriga briardtassar och en dito mage… nu är det ju torrt och fint.

     Vi har härliga dagar i lugn och ro. Ha det gott, du med!

 6. Påsk hit och påsk dit…. Jodå, fasantuppen han värpte han fast sen blev det inte så mycket mer förutom att vi målade några ägg ikväll, riktigt kul faktiskt😄 Första äggen jag köpt sedan räven hälsade på!
  Godis kan man ju äta ändå🙄 och nu blir det en sväng på kvasten så häxan kan lära sig lite nya häxkonster😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s