Allt som vårblomstren skyndar förbi…

IMG_9825

Oj, vad det går undan, jag blir alldeles andfådd av att försöka hinna med.

Fast det var inte blommornas vårrally jag tänkte på utan på många hundar i USA. För inte bara den plötsliga värmen får mig att koka utan programmet ”hundviskaren” Cesar Milllans ”show” på TV. Eller snarare, hur det är ställt med alla familjer där som speglas.

Alltså något allvarligt fel måste de ha, ett gemensamt drag som får dem alla att tycka att det är helt i sin ordning att inte motionera och aktivera sin hund. Det är så förfärligt att se hur människorna på sin höjd slafsar runt en kvart eller så på stekande trottoarer eller tycker att den inhägnade pyttelilla bakgården helt kan göra jobbet. Flip-flops är visst standardutrustning vad det gäller träningsskor.

Det är så grymt, så vidrigt att se dessa hundar som självklart får svåra beteendeproblem och jag förstår inte varför denne Cesar Millan inte slår ihjäl ägarna eller låser in dem in dem för gott. Fast då blir han ju inte lika rik och avgudad.

Visst nämner han att hundarna bör motioneras, helst hela 45 minuter om dagen (!) men ett rullband är visst utmärkt och då slipper ju ägaren röra sig själv…

IMG_9828

Jag får alltid hundkalendrar från Tyskland som med foton som ovan alltid sätter huvudet på spiken. En hund som inte aktiveras aktiverar sig själv (om det finns något att göra alls). Fast nog kunde Kalle tänka sig att gräva om trädgården lite, han också, utan att ha promenadstörningar ett dugg. Som för att skaffa sig en sval liggplats, till exempel ”för  målet helgar medlen, matte”, påstod han häromdagen.

Kalle med sin bakgrund som gatuhund vet hur nödvändigt det är att röra sig men det hindrar inte att han njuter den lates himmelrike också, särskilt i värmen som råder.

Det är förbaskat självklart att man sätter hunden främst och inte har Millans ”lugn och undergiven” som sin främsta ledstjärna.

 

 

Annonser

6 kommentarer på “Allt som vårblomstren skyndar förbi…

  1. Helt rätt! Hundens behov främst – den devisen lever vi efter, men, oftast så sammafaller våra behov – är man hundmänniska så är man… Amerikanernas inställning upphör aldrig att förvåna, klart att man gör revolt om man är understimulerad. Fattar inte varför somliga skaffar hund!?

  2. Oj, måste man motionera sin hund i hela 45 minuter?!?!? Varje dag?? Vad besvärligt. Nu måste jag nog hyra in nån professionell hundrastare eller skaffa ett sånt där gå-band, då… *ironi såklart*

  3. Jag tittade ofta på Cesar Millan tidigare. Men nu är det så att våra hundar (ffa Triss) styr vårt liv, vilket innebär att alla program med djur går bort (om jag vill behålla TVn hel).
    Kan det vara en uppfostringssak, eller kan man ”köpa” att det är bara för jag har Fransk Bulldogg.
    Förresten, hur långt har du till Gimo? Jag ska ställa ut Maya där den 26 maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s