Det händer på landet

P1290906

Det skulle börja som vanligt med vår lilla morgonpromenix på någon mil där Kalle surt fick bära sin klövjeväska med vattenflaskor.

P1290907

Men det känns bra att gå på tur med sin vän!

P1290911

Bondsyrenerna blommar och jag funderade på om jag skulle göra syrensaft, för det är ju så gott. Liksom jag funderade på att göra maskrossirap och för all del även granskottsdricka. Jaja, tanken är god.

P1290915

Dammen på Stora Fältet såg ut att ha ”samlat i hop sig” och jag trodde att vi skulle kunna ta oss förbi torrskodda, vilket vi också gjorde. Men sen hände detta:

P1290917

Först fattade jag inte riktigt vad jag såg, trodde att det var en sten jag inte sett tidigare. Men stenen hade ju horn… och det var en nu väldigt död stackars älg som gått ner sig.

Inte hade jag mobil med mig och förresten hade jag som vanligt inte lagt in numret till gårdskarlen. Grannen har det däremot och honom såg jag harva en åker men avståndet var för långt. Men åh!

Nästan hemma mötte jag dock arkitekten som var ute på ordinerad motionstur med sin rullator som han fått efter en stroke i höstas. Han hade sin värstinmobil på sig OCH numret, inte till gårdskarlen men till ägaren. Denne är grek och det visade sig sen att han var där nere just nu så det blev väl ett dyrt samtal… men nu är det påtalat, i alla fall. Arkitekten har väl förresten också en eller annan peng under madrassen.

Sen fick jag höra att en död människa förra veckan hittats i en av våra sjöar och jag som senast igår hade tänkt lite på att premiärbada där, kanske eventuellt. Någon varningsskylt fanns inte uppsatt.

P1290920

Det sista dödsfallet stod denna zigzag-varelse för, ett vackert exemplar.

Men lite tröst i allt elände var att arkitekten visste att berätta att s:t bernharden Abbes husse har en ny valp på gång. Det gladde och kommer sen att ge Kalle lite lycka, för han hänger alltid dystert med huvudet när ingen Abbe syns till.

Ja, som alltid finns det små guldkorn i en annars bedrövlig värld.

Annonser

6 kommentarer på “Det händer på landet

 1. Åh, nu kom det en liten tår… Klövjeväskor va’ Isas favoriter. Hon bar dem stolt och blängde surt på oss när vi lät Tinka bära vissa sträckor. Hon kände sig väldigt viktig med sin ”ryggsäck” och tog alltid täten när dom va’ på. SAKNAR!!!

  För övrigt kom Tinka tillbaka hem igår. I en liten ask… Tårar igen. I juli ska båda schnauzerflickorna följa med upp till Sverige och återbördas till sin fädernejord – tillsammans. SAKNAR igen!!!

  • Ni stackare. En tröst framöver är att de får flytta hem båda två.
   Klart att du blir ledsen, så mycket påminner ju om allt de fått uppleva men just det faktum kommer också att hjälpa. 💖

 2. Låt oss få veta vilka saker du gör av naturens resurser. Jag är lite sugen på att testa syrensaft, men här är dom bara i knopp än och dom ska väl vara utslagna.
  Vilka tragedier du möter på dina promenader, Stackars älgen vilken kvalfull död.
  Ormen, som iofs var ett stiligt exemplar, kan gärna få vara död för min del.
  Det verkar som om många sett huggormar denna varma maj. Jag hoppas vi slipper.
  Jag höll på att huka mig rakt över en för många år sen när jag skulle kissa i skogen. Jag lovar att jag var snabb att få upp brallorna igen.

  • Vi får se om det blir något men syrensaft är en verklig höjdare och ja, nyss utslagna ska det vara. Maskroshonung är också så fantastiskt gott.

   Det är det dåliga med att trava runt så mycket i hemmaskogarna. Vildsvin och grävling har jag hittat på liknande sätt andra år.

   Den vackra ormen når inte ända till Dalarna när den hugger!😜

 3. Vi har egna här i Dalom, hittade en mitt på landsvägen, kunde dock inte göra annat än gå förbi då jag hade Blinka med mig. Senare hörde jag att den blivit överkörd. stackaren. Visst är jag lite orolig för att Blinka eller katterna ska bli bitna, men ormar har också en uppgift här i världen.

 4. Hu… stackars älgen, som mötte sin död just där och då.

  Ingen fara att ringa till Grekland. Det ligger inom EU och det är bara att ringa på som vanligt. Och råkar man vara utom denna union så är det mottagaren som betalar allt utanför Sverige. Jodå, jag har koll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s