Att stärka muskler

P1290982

… på Pinnben i värmen jobbar vi med. Jag kan inte släppa att Kalle musklat ur sig så efter sin tasskada och även om det bästa är att härja fritt över stock och sten är det inte lämpligt i vilda djurens födslotider. Visserligen sticker han inte men kan nog ändå sätta fart på något djur han tycker sig ana. Det räcker, det är alldeles förbjudet!

Så kvar blir nötandet. Kliva mellan stegpinnar och balansera på stenar och stammar är åtminstone något. Det viktiga är att han går, inte hoppar, för vid hopp stärks andra muskelgrupper än just de jag vill. Åh, som jag längtar till svala, friska höstdagar! Det är svårt för mig i värmen och humöret dalar som bly i vatten och resultatet blir glömska och total förvirring med allt. Ett normaltillstånd vad gäller mig kan man kanske hävda men en tiopotens mer är det utöver det normalt onormala…

Så vi nöter och matte pustar vidare. Vad annat göra! 😓

Annonser

7 kommentarer på “Att stärka muskler

 1. Stackars matte i värmen, och stackars Kalle som måste bygga muskler. Var han inte ganska välmusklad igen, turken? Men ni får nog stå ut ett tag till, ser ut som om svenska sommaren har planterat sig hos er. Ovanligt!

  • Ja, det är såååå synd om oss! 😜 Pinnben står upp för sitt nickname men vi ska nog få ordning på det med även om du visst skickat hit mistral och andra ökenfasor.😃

 2. Det var väl inte så himla noga om han är bodybildad eller inte, huvudsaken är att han trivs, och det är jag säker på att han gör.

  • Tack Kicki. Kloka ord är guld och visst kan giraffen få vara lite pinnig så länge han mår bra och det gör han!

 3. Det ser ut som det blir lite andrum med värmen nästa vecka. Snart har allt gräs i hagarna bränt bort och det hade behövts en hel del regn för återhämtning men men….
  Jag tycker det ser ut som Kalle hämtat tillbaka musklerna bra, vad som syns på bilderna, kan ni inte simträna?

  • Ert brända gräs är ännu värre men tillräckligt hemskt är det här med.

   Simträning är ett gott förslag men hav och sjö är fortfarande lite för kalla för sån träning, tycker jag som inte vill få något annat elände istället och bassängträning, nja, bra med att man kan öka motståndet och så men Kallle är på det hela en friskus. Han kommer nog igen snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s