IMG_9848

Skogen runt Trojas sjö är bra. Mycket stenar och fallna träd att kliva över…

IMG_9849

… och så svalkande vatten.

IMG_9853

Detta är inte en tjock hund utan en bild där Kalle ser tjock ut, dvs en synvilla. Han är faktiskt i tunnaste laget och får extra protein och olja i maten. Fast bilden får vara med ändå, för man anar lite fläskiga muskler på låret. Inte kunde den fete vara lös heller, för oj som det ylades vid badplatsen.  Mitt på dagen är det alldeles för sent att besöka Trojas sjö men Kalle hade förstås gärna lekt och satt lite sprätt på gaphalsarna. Fick han inte, stackaren.

IMG_9823

Detta är verkligen inte runda bullar. Det är inte fyrkantiga bullar heller. Det är unika bullar!  Men goda! Ganska många fler än på bilden dessutom. En klar nackdel, för då kan jag inte låta bli att äta några för många, bara för att. Men det sägs att man flyter bra när magen når oanade höjder, en slags livförsäkring, alltså.

Tornseglarna är här och rödstjärten far runt efter en lämplig boplats, göktytan tytade, ladusvalan lerar upp ett nytt bo i carporten, morkullan drar i skymningen, tallbiten biter sig fram i skogen, stararna samlar sig till sin alltid så tidiga flytt… kort sagt, det blev visst sommar i år också. Synd bara att den brinner bort, både via anlagda bränder och solhetta. Varmast och torrast sedan 1700-talet, tydligen. Sånt skräp! Värre är att detta triggar somliga, såna som inte är riktigt okej nånstans, allra minst inuti skallhålet. Det är inte bara förflugna gnistor från skogsmaskiner och bromsande tåg, nä, tyvärr är det som vanligt resultat av såna som tycker att det livar upp tillvaron att ordna med lite kulig skogsbrand.

MEN det ska visst komma lite regnskvättar och svalka framöver – något att drömma om och att prisa!

 

 

Annonser

4 kommentarer på “

 1. Bröd är gott, särskilt nybakat. Man får äta! Och man får vara fet och utan muskler och så. Sån ser jag ut och jag får finnas. Jo, så är det.

  Här kom det en liten, liten skvätt regn inatt. Tror inte att den gjorde nån skillnad alls, egentligen.

  • Får man det, åh, då flyter vi bra, både Kalle å jag! Fast jag gillar muskler, i alla fall på hunden!

   Det ”regnet” kommer här just nu, droppvis med en droppe i kvarten. Ungefär.

 2. Dröm du om regn medan du tuggar dom där bullarna som ser sååå goda ut. Här har regnet vräkt ner inatt så vi har stora sjöar utanför dörren. Tacksam när det kommer nattetid iaf…

  • Det är så med hembakat att det är så oändligt mycket godare än köpt. Fast det blir onödigt varmt i hela stugan, när svalka behövs istället. Det är en lycka att öppna frysen…

   Pölar av vatten, oj! Vad är en pöl? 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s