Bild

Längtan

20180912-090238.jpg

När jag ser den här bilden på en lycklig Troja som sitter på Österlens tak saknar jag den tiden mycket.

Tänk att bara hiva ur baksätet ur bilen och därmed enkelt göra om den till Hôtel Renault och åka iväg hit eller dit, kors och tvärs och överallt. Nu känns tre mil enkel resa till affären besvärlig.

Fast allt har sin tid och jag tror kanske att det skulle kännas bökigt att bo i bilen och laga allt över spritköket, även te- och kaffe-nödvändigheterna.

Men att resa med hundarna har varit roligt och gett så mycket.

Nu nöjer jag mig att gå ”mil etter mil” i hemmaskogarna (förlåt, hyggena ska det vara) men tänker ändå att kanske någon mer gång. Om inte annat skulle Kalle uppskatta att få vara allvarlig på Ölands Alvar eller få svindel vid Höga Kusten eller varför inte att få bekanta sig med sjöstjärna i Bohuslän.

Drömmar är något fint och hoppet också. En dag så …

11 kommentarer på “Längtan

 1. Fast det går rätt bra att bo i bilen och bara en hund så😁
  Spritköket är inte alls dumt faktiskt fast jag läste i efterhand i somras att jag inte fick använda det heller när det var eldningsförbud😇
  Nåja, det användes på en grusväg och inget tog fyr😅

   • Men alltså…. skulle du få för dig så kan du få låna P’s säng här, hon sover ändå hellre i min😄 Trassel kan möjligtvis ha lite protester men han är lydig😉, den mindre lydige älskar allt och alla😍 Givetvis ingår trerättersmenyn med vin och allt annat tänkbart😉 Planera bara inndet när jag är ledig, Österlen är inte långt borta alls😊

    • Du är snäll du. Fast jag tror att du hinner bli pensionerad innan… och då har du kanske glömt av det där med att köra nallar, döttrar och kallemattar i tvättmaskinen! 😀

     • Haha, bra idé! Spahelg 😁
      All lagrad tvätt och skum i badkaret fast då vill Husan vara med🤣
      Brunnen klarar nog att få allt rent😜

 2. Förstår din längtan, att resa med bästa vännen/bästa vännerna är fantastiskt. Jag minns när du kom ner till Skåne med ditt Stjärnöga och kollegan, Embla. Det var nog till och med före Tinkas intåg i vår familj, bara Isa var värdinna. Minnen värda att bevara!

 3. Att plocka fram gamla fina minnen är väl så gott som något annat! Jag Minns stjärnögat tiggande godis av mannen med guld(godis)byxorna! Det är gott att minnas!

 4. Minnen. Jag funderar på, att sortera foto. Oj, vad många minnen det finns. Två byrålådor med foto. Ska köpa en bra scanner, då jag har varit intresserad av fotografering länge. Bra med papper till tårar krävs nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s