OM

En liten del av Sverige. En stuga. Skogarna runt om den, sjöarna, dammarna och så havet ganska lagom nära. Dalälven inte att förglömma. Smultronställen! Där tillbringar vi vår lediga tid, jag och hundarna. ja, numera bara jag och Ankan, då.

För så kom året 2013. Inte mitt år, kan man nog säga. Hemsidan, från 2003, blev till för att det stormade in ett litet grått yrvädersnystan i mitt liv: schnauzern Embla. Embla föddes den 15 maj 2002 men egentligen stack hon fram sitt skäggiga tryne efter midnatt och därför firades hon alltid båda dagar.

På den tiden fanns ännu Troja, en Ädel Hund af Flera Raser, Rödpälsen, Stjärnöga och allt vad hon fick heta! Den älskade lilla röda hunden, som bestämde allt och höll ordning på sin matte, somnade in den 3 juli 2006, 15 år och tre månader gammal.

Embla å sin sida visade sig vara en mycket snabbtänkt och rolig hund, som lärde sig stt duka kaffebordet, hämta läsk ur kylen, fylla tvättmaskinen, kalla folk för ”pucko” och mycket, mycket mer. Många av hennes bravader har jag skrivit om i ”Vicken Embla!” Allra mest var Embla min finaste vän och när hon så ofattbart akut insjuknade den 21 februari 2013 och inget fanns att göra… ja… då gick jag nog sönder alldeles. I skrivande stund har det gått 10 månader och fortfarande har jag  inte riktigt fattat fullt ut, tror jag. Ankan, den finaste hovawarten jag vet, har däremot äntligen blivit sitt gamla, glada jag och den glädjen lånar jag lite av för att orka med allt som sedan inträffat slag i slag. Underbara guldanka!

Troja-tittar

En Ädel Hund af Flera Raser, Troja. 24/3 1991-3/7 2006

IMG_1383

Mattes flaskborste, Embla. 15/5 2002-21/2 2013

7 kommentarer på “OM

 1. Precis så är det ju… fortfarande! Ädlaste Troja… Embla käraste Embla och mattens plåster Guld-Ankan! Snart är du hel igen Hillevi… på god väg är du!

 2. Hillevi, vart bor du någonstans egentligen? Mycket Uppsalabilder verkar det som, själv bor jag numer i Rosersberg =)

  Kul att se alla bilder på Ankan, kommer ihåg när hon kom till skolan första gången som liten dunboll, och jag blev introducerad för denna vackra ras.

  Ha det gott!
  //Gammal Spångaelev

 3. Hej Hillevi,
  Såg ditt blogginlägg på att du var en av de lyckliga som fick tag i pallkragarna i metall! Min man såg samma annons som du, men var då i Thailand så vi hann aldrig med att vara med ”att slåss” om dessa pallkragar. Nu undrar jag om du möjligtvis har några kontaktuppgifter kvar till lagret/företaget i Åkersberga, som du skulle kunna dela med dig av. Jag vill kontakta dem och höra om de kommer att få till fler partier med dessa pallkragar. Tack på förhand!
  Mvh Inger

  • Oj, detta såg jag 18 november! Tittar inte på ”om”sidan så ofta. Det gör lite ont…

   Nej, ledsen, har tyvärr inga uppgifter kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s